خاطرات من از بازار اهواز

قیمت ها در بازار اهواز در اهواز گردی های من

خاطرات من از بازار اهواز

قیمت ها در بازار اهواز در اهواز گردی های من

بازار پررونق عید فطر در اهواز گزارش تصویری

یک دوستدار میراث فرهنگی می‌گوید: پایان رمضان و آغاز عید فطر در میان مردم عرب خوزستان با دو رسم "ام الوسخ" و "ام الحلس" همراه است.


قاسم‌منصور آل‌کثیر در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: ماه مبارک رمضان همواره در کشورمان و در میان اقوام هم‌میهن‌مان با آیین‌های مختلف برگذار می‌شود. عرب‌های ایران در سایر شهرستان‌ها و به خصوص در خوزستان آیین خاصی دارند. مردم عرب خوزستان جدای از تبریکات حلول ماه مبارک رمضان و آیین "گرگیعان" در شب پانزدهم رمضان در روزهای پایانی نیز برخوردار از آدابی زیبا و سنتی هستند.

وی افزود: از جمله‌ این مراسم سنتی می‌توان به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان اشاره کرد. دو روز پایانی ماه رمضان در بین مردم عرب‌ خوزستان اسامی خاصی دارند. مردم عرب‌ خوزستان دو روز قبل از عید را "ام الوسخ" و یک روز مانده به عید را "ام الحلس" می‌نامند. "ام الوسخ" به معنای "روز چرکین" می‌باشد که در این روز مردم عرب به نظافت خانه‌ها خود می‌پردازند، اجناس جدید برای منزل خریداری می‌کنند و خانه را برای فرارسیدن عید و اکرام مهمان تمیز و آماده می‌کنند. روز بعد از "ام الوسخ" را "ام الحلس" می‌نامند. ام الحلس نیز که نامی محلی و قدیمی از ایام رمضان است به معنای روز نظافت و رسیدگی شخصی بوده که جوانان در این روز به ظاهر خود رسیدگی می‌کنند. می‌توان گفت "ام الحلس" متضاد و نقطه مقابل "ام الوسخ" است.
او خاطرنشان کرد: در این روزها تمامی بازارهای شهرستان‌های مختلف از بازار دانیال در شوش دانیال و خرید شوشی‌ها و روستاهای اطراف هم‌چون سرخه و چعب تا "سوگ الکویت" یا بازار کویت و بساطی‌های آخر شب در سوسنگرد، شوشتر، بازار امیدیه، شادگان و حمیدیه تا بازارهای خرمشهر و کوره و آبادان و دیگر شهرها تا شب عید فطر ادامه دارد.

این دوستدار میراث‌ فرهنگی توضیح داد: یکی از نکات جالب در این ایام این است که بسیاری از خریدهای عید فطر در شهر اهواز صورت می‌گیرد و بسیاری از شهرستانی‌ها به اهواز آمده و بعد از اتمام خرید به شهر خود برمی‌گردند. شاید همین رفت و آمدها نوعی رسم است که از دیرباز در خوزستان مانده است. برای نمونه در تاریخ طبری به نام "سوق الاهواز" اشاره کرده که به معنای بازار اهواز بوده و از آن زمان به عنوان بازار بزرگ در بین شهرستانی‌ها و روستاها جا افتاده بود. با نگاهی به تاریخ طبری و هم‌چنین خریدهای عید فطر این تردد میان شهرستان‌ها با اهواز را می‌توان رسمی دیرین در نظر گرفت.
وی ادامه داد: "بازار عبدالحمید" اهواز هم که حکایتی برای خود دارد. زیبایی و تنوع سنتی این بازار به قدری بوده که احمد محمود یکی از بزرگ مردان ادبیات کشورمان از آن دریغ نکرده است. در این بازار از آجیل و خشکبار گرفته تا ماهی و لباس‌های محلی عربی، عود، بخور و دله قهوه (قهوه جوش عربی) در آن یافت می‌شود. طنین و ترنم موسیقی عربی محلی را از گوشه و کنار دکان و مغازه و دست فروش‌ها می‌توان شنید. "بازار کیان" نیز به همین شکل. در اهواز خوشبختانه اندکی مرکزیت بازارها از میان رفت است و در حال حاضر در ایام عید فطر بازارهای مناطق زیتون و کیانپارس و بازار کوروش نیز به جمع بازارها افزوده شده‌اند.


تصاویر / بازار پررونق عید فطر در اهواز / ۲


بازار عید فطر در اهواز


تصاویر / بازار پررونق عید فطر در اهواز / ۲


تصاویر / بازار پررونق عید فطر در اهواز / ۲


تصاویر / بازار پررونق عید فطر در اهواز / ۲


تصاویر / بازار پررونق عید فطر در اهواز / ۲



خاطره من از بازار طراحی وب سایت اهواز

ما بعد یه عمری گفتیم بریم وبلاگ را تبدیل به سایت کنیم . تو مرکز شهر هم کار داشتیم .  گفتیم خیلی خب بلند شیم بریم ببینیم از این همه فارغ التحصیل کامپیوتر دانشگاه های اهواز کدامشان یک شرکتی دکانی بغالی چغالی برای این امور باز کردن هم کارمان را انجام میدیم هم چشم میندازیم تابلویی چیزی دیدیم طبق سنت میزاریم بر حسب قسمت و کار را میسپاریم به اولین تابلویی که به چشممان خورد . 

خلاصه ما رفتیم کل مرکز شهر را گشتیم چند دست شورت و شلوارک هم خریدیم اما دریغ از یک شرکت طراحی سایت در اهواز . کل نادری کل 24 متری کل طالقانی حتی یک تابلو ندیدیم . برگشتیم خانه این بار به گوگولی متوسل شدیم سرچ کردیم طراحی وب سایت در اهواز ،  4 تای اول را نشان کردیم

اولی php هاست بود که نوشته بود دفترش در کوروش خیابان اقبال هست

دومی باز پی اچ پی هاست یعنی همان اولی بود که هیچی 

سومی اهواز وب بود که نوشته بود دفترش طبقه دوم هیراد پاداد است
چهارمی اهواز نت بود که یه شماره موبایل ایرانسل داشت و از آدرس خبری نبود
پنجمی راد رایانه بود که تلفنش نشان میداد طرفای نادری باید باشه

ما زنگ زدیم به اولی یه خانمی برداشت گفت چند ساعت دیگه باهاتون تماس میگیریم . گفتیم قضیه چیه چرا چند ساعت دیگه گفت چون برنامه نویسمون الان خوابه ایشان صبح ها میخوابه در عوض شب تا صبح یه کله سایت طراحی میکنه .

به سومی زنگ زدیم یه صدایی اومد که اکو داشت فهمیدم طرف در  دستشویی است و بد موقع مزاحم شدیم قطع کردیم . چهارمی یه بچه ای گوشی را برداشت گفتیم بده بابات گفت اگر برای طراحی سایت زنگ زدید خودم هستم . گفتیم یه آدرس بدید برسیم خدمتتان میخوایم برای ما سایت طراحی کنیم . گفت نه شما آدرس بدید من بیام فهمیدم باباش مخالف رفت و آمد زیاد به خانه است و این بنده خدا سیار کار میکنه . 
به پنجمی زنگ زدیم گفت تلفن مورد نظر به علت بدهی قطع می باشد . 

خلاصه الان منتظریم که اولی از خواب بیدار بشه با من تماس بگیره 
در مطلب بعد مینویسم که داستان ما در بازار طراحی وب سایت اهواز به کجا کشید .